Atte Engren till Leksand

Leksands målvaktLeksands IF är en av de mest kända hockeyklubbarna i Sverige, och ligger på åttonde plats i Svenska hockeyligans maratontabell. Sedan millennieskiftet har dock klubben åtskilliga gånger halkat ur den högsta divisionen, tagit sig tillbaka och halkat ur igen.

Nu är man tillbaka än en gång, och man hoppar naturligtvis att det ska bli varaktigt den här gången. En av de spelare som har rekryterats inför den kommande säsongen är målvakten Atte Engren, född i Rauma i västra Finland 1988. Han kommer närmast från KHL-laget Spartak Moskva, men har även spelat för Milwaukee Admirals, som är farmarlag till Nashville Predators, SM-liigas mest framgångsrika lag TPS och KHL-lagen HC Lev Praha och Atlant Mytisjtji. Karriären inleddes i Rauman Lukko i hemstaden, och han har också iklätt sig den finländska landslagströjan, även om han inte fick någon speltid i VM 2013. Det är med andra ord en rutinerad spelare som nu tar plats framför målburen i dalalaget.

Enligt flera källor inom laget har man länge haft ögonen på Engren, och hans namn har varit uppe till diskussion tidigare. Man vill ha en mer erfaren målvakt som komplement till den sex år yngre Henrik Haukeland, men betonar att man vill skapa en teamkänsla även mellan målvakterna, som ska arbeta tillsammans.

Mer om värvningen finns att läsa här.